Välkommna till Fotograf: Juha Dahlbo

 

Jag har haft fotografi som intresse sedan tonåren, jag köpte min första systemkamera för min allra första månadslön 1986, det var en analog Praktica BC1. Men idag fotograferar jag med digitala system.

[ I AM NIKON ]


Mitt bildspråk kännetecknas av att jag söker efter känslan för färg, ljus, textur och framför allt detaljer i stundens situation. Det är fantastiskt roligt att få med just det där ögonblicket och kunden kan se tillbaka på bilden och minnas hur det var just då.


Mina stora passioner är att fotografera människor i situationer och skapa minnen. Jag fascineras även av att fotografera sådant som rör på sig och fånga ögonblicket, det kan vara allt från motorcyklar, hästtävlingar och modeller i exklusiva miljöer och kläder, då infinner sig en stor spänning, för man har inte så många chanser att få den perfekta bilden, men jag blir alltid lika glad när jag sitter ner framför datorn och ser att känslan, energin, färgerna, ljuset och skärpan satt.


Jag arbetar så klart mycket med bildbehandlingsprogram som Lightroom och Photoshop, men använder oftast dessa för att framkalla bilder, som ett digitalt mörkerrum. Jag repparerar även skadade bilder som jag kan skannar till digitalt.

Priser pÅ fotouppdrag: